Verlichtingadvies?

 • Veiligheid & kwaliteit
  Ons bedrijf is gecertificeerd
  KvINL-keurmerk

  Tevens zijn wij lid van
  Techniek Nederland

Inbouwspots zijn verkrijgbaar in veel verschillende uitvoeringen. Niet alleen afmetingen en kleur van de spot zijn bepalend voor uw keuze, ook het soort verlichting waarmee de spot is uitgevoerd zal een belangrijke factor zijn om uw uiteindelijke keuze te bepalen. Buiten de 230V en 12V halogeen verlichting, is er een ruim assortiment verkrijgbaar welke is uitgevoerd met LED verlichting.

LED verlichting

ledlampEen groot voordeel van LED verlichting is het aanzienlijk minder vermogen dat deze verlichting verbruikt, dus zuiniger in energieverbruik. De LED lampen geven 50% van hun opgenomen energie af in licht, bij een reguliere gloeilamp is dit slechts 10%. De LED lampen zijn er in diverse kleurtinten, variërend van koel wit tot warm wit. De gemiddelde levensduur van de LED lampen is afhankelijk van het merk en type en varieert van +/- 15000 branduren tot +/- 50000 branduren.

Dimmen van verlichting

dimmerDe 230V halogeen verlichting kan probleemloos gedimd worden met een normale gloeilamp dimmer. De 12V halogeenverlichting kan gedimd worden met een dimmer welke geschikt is voor laag spanning halogeen verlichting. De LED verlichting kan ook gedimd worden, echter is er een verschil tussen 230V LED en de LED welke via een zogeheten driver worden geschakeld. Voor beide uitvoeringen zijn verschillende dimmers nodig, afhankelijk van het aantal lampen en het vermogen van de lampen.

Alternatieven

halogeenlampVoor gloeilampen zijn er behoorlijk wat alternatieven te verkrijgen in LED uitvoering. Voor een reguliere gloeilamp van 60Watt is een LED lamp van 12Watt met gemiddeld 25000 branduren verkrijgbaar. Ook voor halogeenverlichting zijn er alternatieven in LED uitvoering. Zo is er voor een halogeenlampje van 35Watt met een GU5,3 fitting een LED lamp van 6,5Watt met gemiddeld 15000 branduren verkrijgbaar.

Advies

In onze winkel hebben wij 30 verschillende spots verdeeld in LED spots, 12V halogeen spots en 230V halogeen spots. Alle spots kunnen apart geschakeld worden waardoor de verschillen goed zichtbaar zijn. Komt u gerust eens langs om de onderlinge verschillen zelf te ervaren. Tevens kunnen wij u dan adviseren over toepasbaarheid, uitvoeringen, kleuren en de mogelijkheden omtrent schakelen en dimmen van de verlichting.

LED 1web LED 2web LED 3web

 • Foto 6
 • Foto 4
 • Foto 11
 • Foto 5
 • Foto 9
 • Foto 7
 • Foto 3
 • Foto 2
 • Foto 12